24 Ocak 2012 Salı

RENKLİ GÜL TATLISI


Bu tatlıyı uzun zamandır biliyordum ama bir türlü yapmaya fırsatım olmamıştı.Kızıma güzel bir 1 YAŞ DOĞUM GÜNÜ hazırlamak içi bloglarda gezinirken Muhteremle Afiyetle'de bu tarifi gördüm ve kesinlikle bu tatlıyı kızımın doğumgününde yapmalıyım diye düşündüm.Göze hoş gelen güzel bir tatlı beğenildide ve bende blogumdaki ilk tarif olarak bu tatlıyı seçtim.Aktardanda kırmızı gıda boyası aldım hamurun üçte birine ekledim.

MALZEMELER:

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çorba kaşığı sirke
1 paket vanilya yarım paket kabartma tozu
1 tutam tuz,çay kaşığının ucuyla gıda boyası
Aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için fındık.

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu

YAPILIŞI:

İlk olarak şerbet malzemelerini kaynatın ocağı kapatmaya yakın limonu sıkın ve ocağı kapatın.Hafif kıvamlı bir şerbet olmalı.
Kabartma tozu vanilya ve un hariç hamur malzemelerini yoğurun kabartma tozu vanilya ve unu yavaş yavaş eleyerek ilave edin.Hamur kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olacak.Hamurun  üçte birine başka bir kasede gıda boyasını ekleip iyice yoğurun.
Her iki hamuruda tezgahta merdane yardımıyla açın ve çay bardağıyla kesip daireler elde edin.Üç sade iki renkli hamuru herbirini birbirinin yarısını örtecek şekilde üstüste dizin ve rulo yapın.Ruloyu ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Üzerlerine fındık koyun.
180C önceden biraz ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.fırından çıkar çıkmaz borcama dizin ve üzerine ılık şerbeti dökün.Tatlı sıcak şerbet ılık olmalı,arada bir ter çevirebilirsiniz üzerini kapatarak tatlının şerbetini çekmesini bekleyin.AFİYET OLSUN!!!





9 yorum:

  1. Hayırlı olsun. Yaptığın güzel yemekleri başkaları da yapsınlar sayende:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim dayı senin desteğin sayesinde karar verdim inşallah hep birlikte bakıcaz tadlarına:)

      Sil
  2. tadı da görüntüsü gibi çok güzel :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim afiyet olsun denediniz mi?

      Sil
    2. şirketten arkadaşım abla. Dedim ya takipçilerin olacaklar diye :D

      Sil
    3. Hatırladım çok teşekkür ediyorum arkadaşlarınada ben yaptıkca yollarım size:)

      Sil
    4. yaşadık ozaman bizde teşekkür ederiz :-)

      Sil
  3. öncelikle blog hayırlı olsun..çok faydali bir emek...bu görüntüsü de muhteşem tatlıyı hemen not aldım, en kısa sürede yapmayı deneyeceğim..ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ediyorum uzun zamandır düşünüyordum ancak yapabildim böyle güzel destekleri de gördükçe dada çok mutlu oluyorum.

    YanıtlaSil